Torstai, Huhtikuu 10, 2014 - 20:58Saksalaiset ateistit maksavat 30 euroa kiirastorstaina kirkosta eroaville

Saksan Düsseldorfissa paikalliset ateistiset järjestöt ovat järjestäneet melkoisen kristillisiä arvoja loukkaavan provokaation pääsiäistä edeltävälle viikolle saadakseen ihmisiä eroamaan kirkosta.

Ukrainalainen uutissivusto Unian.ua kertoo Internet-sivuillaan, että paikallisten ateistien järjestämä kampanja «Düsseldorfer Aufklärungsdienst» (Düsseldorfilainen selvityspalvelu) vetoaa eri seurakuntiin ja niiden jäseniin, jotta he luopuisivat kirkon jäsenyydestä kiirastorstaina. Lahjaksi järjestö lupaa jokaiselle luopujalle 30 euroa.

Lahja symbolisoi monen mielestä Juudaksen saamaa 30 hopearahaa, jotka hän sai “ensimmäisenä kiirastorstaina” kavaltaessaan Jeesuksen. Tätä symboliakin pidetään ankarana pilkkana kristittyjä kohtaan.

Toiminnan mottona on “Hoppel dich frei”, joka voitaisiin kääntää vaikka “hyppää” tai “kipitä vapauteen” ja uskonto kuvataan ikään kuin huumeena, jonka riippuvuudesta on päästävä pois.

Lisäksi kaupungille perustetaan paikkoja, joille on annettu motoksi “oleskelupaikkoja ilman Jumalaa” ja joissa voidaan vapaasti kritisoida uskontoa ja Jumalaa.

Paikalliset tiedotusvälineet pitävät tätä ateistien mautonta kampanjaa erittäin provosoivana. Tilastojen mukaan noin 52 % Düsseldorfin asukkaista on katolisia tai protestantteja. Lisäksi kaupungista löytyy niin ortodoksinen yhteisö kuin muslimiyhteisökin sekä buddhalaisia, juutalaisia ja muiden uskontojen jäseniä. Vuodelta 2007 olevan tilaston mukaan vain 6 % asukkaista ei kuulu mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan.

Ortodoksi.net
11.4.2014

Kts. Unian.ua: У Дюссельдорфі заплатять 30 євро всім, хто відречеться від Христа у Чистий Четвер

Ei kommentteja | Luokka: Saksa

Kommentointimahdollisuutta ei ole.