Tiistai, Huhtikuu 1, 2014 - 8:57Jemen: Kristityksi kääntynyt muslimi laitettiin mielisairaalaan

Muslimi, joka kääntyi islaminuskosta kristityksi, on tuomittu jemeniläisessä tuomioistuimessa pidätetyksi ja laitettiin välittömästi al-Hadidin mielisairaalaan psykiatriseen hoitoon. Asiasta kertoi sivuillaan uutisportaali “Calam 1“.

Tiedotusvälineiden mukaan noin 30-vuotias asianajaja Fatima Mohammed Al-Salem päätti luopua islamista pian sen jälkeen, kun al-Qaida järjesti massamurhan Jemenissä, minkä seurauksena parisataa ihmistä menetti henkensä tai loukkaantui vakavasti.

Välittömästi mediassa kerrottiin, että hänet pidätettiin ja lähetettiin oikeuspsykiatriseen arviointiin al-Hadidiin, joka sijaitsee Lounais-Jemenissä.

Muutama päivä myöhemmin psykiatrisen sairaalan asiantuntijat kertoivat haastattelussa kuwaitilaisessa sanomalehdessä “Al-Ra’yy“, että pidätetty nainen kärsii “suuruudenhulluudesta”, joka on aiheuttanut avioeron ja tiedotusvälineissä mainitun rikoksen. Päätelmät perustuvat lääkärien mukaan myös tiettyihin lakeihin, jotka on toimitettu myös syyttäjälle.

Asiasta on noussut ihmisoikeusaktivistien piirissä suuri kohu ja heidän mukaansa tällainen toiminta loukkaa vakavasti ihmisen oikeutta vapaasti muuttaa uskontoaan.

Jemenin ihmisoikeuskeskuksen johtaja Azazi Noor on sanonut, että “uskonnonvapaus on keskeinen osa kansainvälisten sopimusten periaatteiden tukemaa perustuslakia. Kuitenkin Jemenin perinne, joka ei tunnusta ihmisen oikeutta itsemääräämisoikeuteen - mukaan lukien uskonto - on lain edellä.”

Epävirallisten tietojen mukaan pidätetty nainen on kuulustelujen aikana yrittänyt toistuvasti selittää tutkijoille todellisia motiivejaan valinnalleen. “En ole mitenkään sanonut, että islam on paha tai kamala asia. Uskonto houkuttelee joitain ihmisiä käyttämään sitä kilpenään suojatakseen omia tarkoituksiaan. Nämä ihmiset katsovat olevansa Jumalan edustajia maan päällä, tappavat viattomia ja hämärtävät itse uskonnon,” Al-Salem sanoi ollessaan pidätettynä.

Saman aikaisesti jemeniläisissä lehdissä levitetään epäuskottavia väitteitä, joilla yritetään tukea hallituksen päätöstä tässä asiassa. Fatiman tapauksessa tilannetta johdetaan ilmi selvästi ylhäältä päin, jotta asialle saataisiin maahan sopiva yhteiskunnallinen ratkaisu.

Ortodoksi.net
1.4.2014

(Kuva Calam 1-sivulta, © Calam 1)

Kts. Calam1: اعتنقت المسيحية فأمرت الحكومة اليمنية بإدخالها مستشفى المجانين

Ei kommentteja | Luokka: Jemen

Kommentointimahdollisuutta ei ole.