Sunnuntai, Heinäkuu 7, 2013 - 19:32Ronnin luostarihanke etenee


Athossäätiön puheenjohtaja, TT Hannu Pöyhönen Ronnin taidennäyttelyn avauksessa.
(Kuva © Hannu Pyykkönen)

Hämeenlinnan Lammille, Ronnin kylään, kesäkuussa muuttanut Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiö aloitti julkisen toimintansa sunnuntaina 7.7.2013, kun siellä avattiin ”Athosvuoren munkkeja ja bysanttilaisia ikoneita” -niminen ikoni- ja taidennäyttely entisen kuntoutuskeskuksen kartanossa. Näyttely koostuu kreikkalaisen ikonimaalarin Konstantinos Ksenopouloksen ja hänen neljän oppilaansa ja työtoverinsa yli 90 teoksesta.

Näyttelyn yhteydessä yleisölle esiteltiin myös tätä entistä kuntoutuskeskusta, jonne on aikanaan tarkoitus perustaa kaksi luostaria, toinen miehille ja toinen naisille ja joka nyt toimii Athossäätiön keskuspaikkana. Ronniin on jo kesän aikana muuttanut Joensuussa sijainnut Filokalia-kirjakauppa, jolla on omat tilat päärakennuksessa ja joka toimii myös nettikaupan kautta.

Säätiön puheenjohtaja teologian tohtori Hannu Pöyhönen sanoikin osuvasti omassa esittelypuheenvuorossaan, että tällainen projekti on “suurempi kuin ihminen”. Sen voi hyvin uskoa, kun alueella kävelee ja katselee ympärilleen. Yhteisö omistaa alueella kolmattakymmentä erikokoista rakennusta, jotka vaihtelevat tuosta näyttelytilana olevasta vanhasta kartanosta ja keskuspaikkana sijaitsevasta päärakennuksesta aina suureen laitoskeittiöön ja -ruokalaan sekä erillisiin liikunta- ja uimahalleihin saakka.

Kuuntele Hannu Pöyhösen alueen ja suunnitelmien esittelypuheenvuoro ja hänelle aiheesta esitetyt kysymykset Ortodoksi.netin äänitteeltä Internetistä: -> Athossäätiön keskus Ronnilla vaalii athoslaista perinnettä.

Voit myös katsella lyhyen videon, jossa TT Hannu Pöyhönen kertoo alueen ja sinne perustettavien luostarien tulevaisuuden suunnitelmista: -> Video

Taidenäyttelystä tulee Ortodoksi.netin uutisiin erillinen oma uutisensa lähiaikoina.

Ortodoksi.net
7.7.2013

Ei kommentteja | Luokka: Suomi

Kommentointimahdollisuutta ei ole.