Sunnuntai, Elokuu 12, 2012 - 7:22Athosvuoren perintöä vaaliva säätiö perustettu

Suomeen on perustettu Athosvuoren perintöä vaaliva säätiö. Säätiö ilmoittaa lehdistötiedotteessaan, että Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt 10.08.2012 perustamisluvan Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiölle.

Säätiön tehtävänä on tehdä Suomessa tunnetuksi Athosvuoren kilvoittelijoita ja heidän uskonperintöään sekä edistää maassamme Athosvuoren perinteen hengessä tapahtuvaa luostarikilvoitusta. Säätiön perustamisen takana on Suomen ortodoksisen kirkon piirissä toimiva yhdistys Pyhän Kosmas Aitolialaisen Veljestö ja säätiön puheenjohtajana toimii TT Hannu Pöyhönen.

Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiö pyrkii toteuttamaan tarkoitustaan järjestämällä yhdessä muiden Athosta arvostavien tahojen kanssa seminaareja, kokoontumisia, esitelmäti­laisuuksia ja näyttelyitä sekä kutsumalla Athosvuoren munkkeja vierailulle Suomeen. Säätiön päämääränä on järjestää myös pyhiinvaellusmatkoja Athokselle ja muihin ortodoksisiin luos­tarikeskuksiin. Lisäksi säätiö voi tukea taloudellisesti luostareita ja toiminta-ajatuksensa mu­kaisen kirjallisuuden julkaisemista.

Säätiön nimi tuli julkisuudessa esille vastikään Hämeenlinnan kaupungin suunnitellessa Lammilla sijaitsevan Ronnin vastaanottokeskuksen myyntiä. Säätiökin on tehnyt kyseisestä keskuksesta ostotarjouksen. Hämeenlinnnan kaupunki näyttäisi esityslistan mukaan päätyvän kuitenkin tekemään kaupan toisen osapuolen kanssa. Asiasta päätetään kuitenkin lopullisesti vasta maanantainan 13.8.2012.

Kaupungin harhaan johtavan tiedottamisen ja siitä johtuneen YLEn virheellisen tiedotuksen vuoksi julkisuuteen levisi tieto siitä, että Ronni oltaisiin myymässä Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiölle ja se olisi  perustamassa sinne ortodoksista toimintakeskusta. Nyt esityslistan mukainen toimintakeskuksen mahdollisesti ostava taho ei kuitenkaan ole perustamassa Ronniin ortodoksista toimintakeskusta, vaan tarkoitus lienee satsata enemmän lomailuun ja tehdä paikasta virkistäytymiseen tarkoitettu hyvinvointikeskus. Asiaan saadaan varmistus kuitenkin vasta maanantain kokouksessa.

Juuri perustettu Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiö etsii joka tapauksessa omalta osaltaan  jo nyt Etelä-Suomesta omiin tarkoituksiinsa sopivaa kiinteistöä toimintakeskuksekseen. Mahdollisesti hankittavaa aluetta on tarkoitus vähitellen muokata niin, että se heijastaisi Athosvuoren miljöötä myös ulkoisesti. Toimintakeskusta on tarkoitus pitää yllä talkoovoimin ja toimittaa siellä päivittäin jumalanpalveluksia kulloinkin käytössä olevin voimin. Säätiön alueelle voi aikanaan myös syntyä Athoksen hengessä toimiva luostariyhteisö.

Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiö avaa syksyn kuluessa internetsivut (www. athos-saatio.com), joille kootaan tietoa paitsi Athoksen isistä ja kilvoitusperinteestä myös käytännön neuvoja Athoksen pyhiinvaellusmatkaa suunnitteleville. Säätiö kertoo tiedotteessaan, että se on myös avannut nimellään pankkitilin (FI86 1040 3000 3497 57), jolle toimintakeskushankkeen tukemisesta kiinnostuneet voivat osoittaa lahjoituksensa.

Ortodoksi.net
12.8.2012

(Kuva © Ortodoksi.net/HAP - kuvassa TT Hannu Pöyhönen)

Ei kommentteja | Luokka: Suomi

Kommentointimahdollisuutta ei ole.