Maanantai, Maaliskuu 19, 2012 - 13:34Piispa Arseni: Koettelemusten sunnuntai

Valamon luostarin vt. johtaja, KS Joensuun piispa Arseni kirjoittaa maanantaina 19.3.2012 blogissaan Valamon luostarin sunnuntaisesta päärakennuksen tulipalosta.

Piispa toteaa, että sunnuntai-illan tulipalo Valamon päärakennuksessa ei ollut suinkaan ensimmäinen laatuaan luostarin sodanjälkeisessä historiassa, mutta aineellisessa mielessä se oli tuhoisin.

Pyhittäjäisät varjelivat luostariaan niin, ettei palosta koitunut uhkaa ihmishengille ja kaikki talon toisen kerroksen edustustiloissa olleet ikonit, maalaukset ja huonekalut säästyivät tulelta, kertoo piispa Arseni.

Tilannetta johtanut pelastusjohtaja kertoi, että sekä ensisammutus että evakuointi oli johdettu ja hoidettu esimerkillisesti. Luostari osoittaa kiitokset kaikille pelastustöihin osallistuneille. Nyt ammattilaiset tutkivat palon alkamissyytä ja vakuutusyhtiö vahinkojen korvauksia. Koettelemuksia tarvitaan hengelliseksi kasvuksi, ja kuten Sananlaskujen kirjassa sanotaan ”jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa” (Sananl. 3:12). Tärkein, eli jumalanpalvelukset ja luostarielämä jatkuvat entiseen tapaan ja vieraat ovat tervetulleita, piispa toteaa lopuksi lohdutukseksi meille kaikille.

Ortodoksi.net
18.3.2012

Lue koko piispa Arsenin blogikirjoitus: Tämä se vielä puuttui!

Ei kommentteja | Luokka: Suomi

Kommentointimahdollisuutta ei ole.