Torstai, Joulukuu 6, 2007 - 14:59Arkkipiispa Kristodulos vakavasti sairas

Patriarchia.ru - Kreikan arkkipiispan Kristoduloksen terveydentila on viime päivinä vaikeutunut. 68-vuotias arkkipiispa kärsii vaikeasta maksasyövästä. Sairaus todettiin kesäkuussa 2007. Kuluneena syksynä hänelle Floridassa aloitettu maksansiirtoleikkaus jouduttiin keskeyttämään, kun kävi ilmi, että syöpä oli levinnyt muihin elimiin. Arkkipiispa palasi kotiinsa ja hän on ollut sen jälkeen kotihoidossa.

Muutama päivä sitten hän joutui sairaalahoitoon hengitysvaikeuksien tähden. Häneltä poistettiin nestettä keuhkoista hengityksen helpottamiseksi. Arkkipiispa Kristodulokselle suunnitellun kemoterapian aloittamista jouduttiin siirtämään komplikaatioiden takia. Arkkipiispa kärsii kovista kivuista ja saa kipulääkitystä. Lääkärit pitävät kamppailua hänen sairauttaan vastaan vaikeana.

Kristodulos on ollut Kreikan ortodoksisen kirkon arkkipiispa vuodesta 1998. Hän on ollut näkyvä ja aktiivinen toimija Kreikan yhteiskuntaelämässä. Hän on toiminut tarmolla roomalaiskatolisen ja ortodoksisen kirkon lähentämiseksi toisiinsa. Hänen kutsustaan paavi Johannes Paavali II vieraili Ateenassa. Arkkipiispa Kristodulos on itse vieraillut Vatikaanissa nykyisen paavin Benediktus XVI:n aikana. Suomessa arkkipiispa Kristodulos vieraili elokuussa vuonna 2006.

Ateenan ja koko Kreikan arkkipiispa Kristodulos
Ateenan ja koko Kreikan arkkipiispa Kristodulos

Arkkipiispa Kristodulos (Christodoulos Paraskevaidis) on syntynyt Xanthissa, Traakiassa, pohjois-Kreikassa vuonna 1939. Hän opiskeli ensin lakia, josta hän suoritti tutkinnon vuonna 1962 ja myöhemmin vuonna 1967 hän suoritti päättötutkinnon teologiasta. Hänet on vihitty diakoniksi ja papiksi vuonna 1965. Ennen arkkipiispaksi vihkimistään vuonna 1998, hän ennätti palvella mm. 9 vuotta pappina Ateenan lähistöllä Palaio Phalerossa ja 7 vuotta Pyhän Synodin pääsihteerinä. Vuonna 1974 hänet valittiin Demetriaksen (Dimitriaksen) metropoliitaksi, josta tehtävästä hän siirtyi sitten nykyiseen Ateenan ja koko Kreikan arkkipiispan tehtävään.

Ortodoksi.net /rh

Ei kommentteja | Luokka: Kreikka

Kommentointimahdollisuutta ei ole.